Cep telefonu Led Tv Otel Tavsiye 2023

    20.000 TL Araba tavsiyesi 2017

    20.000 TL Araba tavsiyesi 2017
     

    20000 TL Araba tavsiye (2017)

    Kendine ait bir araç sahibi olmak aslında hepimizin gerçekleştirmek istediği bir hayaldir. Bu hayali gerçekleştirmek günden güne, yıldan yıla ne yazık ki ülkemizde çok zorlaştı. 2017 yılında ortalama sınıfta sıfır bir araç için en az 60.000 TL bütçe ayırmamız gerekse de, ülkemizde insanlar sahip oldukları araçlara iyi baktıklarından ve çeşitli markaların da motorları uzun kilometrelere dayanıklı olduğundan 20.000 TL gibi düşük bütçe ile ikinci ele yönelmek biraz daha mantıklı olacak.

    Bu fiyata hem dizel, hem benzinli ya da LPG’li araç bulmak, teknolojinin de gelişimi ile detaylı arama seçenekleri eşliğinde mümkün. En önemli nokta, araca yıllardır ne kadar iyi bakıldığı yani periyodik bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığı, karoserin boya koruması gibi yöntemlerle korunup korunmadığı, mekanik olarak aracın ekspertiz raporunda çıkan yüzdelik dilimi gibi genel geçer kurallar olmalı. 20.000 TL’ye araba tavsiyesi 2017 arasından modelleri inceleyebilir ve seçimler yapabilirsiniz.

    Seçeneklerimiz oldukça fazla. Bu yüzden öncelikle ana kriterlerimiz olacak özellikleri seçmemiz gerekecek:

    1.     Güç – performans
    2.     Yakıt tüketimi
    3.     Araç kasa tipi
    4.     Araç motor tipi
    5.     Kullanım amacı

    Tüm bu parametrelerin bir arada olduğu üç kompakt modelin detaylarına inelim.

    Audı A3 1999-2002 Yılları

    Bütçemiz her ne kadar düşük olsa da, bir Alman aracının kalitesini tatmaya hepimizin hakkı var. Bu yüzden; hem performans-fiyat, hem de yakıt tüketimi özelliklerini sağlayan, bunların yanı sıra iyi bir aile aracı olan Audi’nin A3 modeli listemizin başını çekiyor. Bu bütçe ile bu modelin 1999-2002 yılları arasında dizel ve benzinli/LPG’li modellerini bulabilmek mümkün. Araçta hem düz hem otomatik vites seçenekleri bulunuyor. Motor hacimleri 1600cc – 2000cc arasında değişkenlik gösterse de, yakıt tüketiminde benzin ile çalışırken dahi km’de şehir içi 35-37 kuruşu geçmeyeceğinden 2000cc motor tercihi ideal olur. Audi markası yıllardır ürettikleri motorlara 1.000.000km garanti verdiğinden, satın alınacak aracın, şayet iyi bakıldıysa 250.000-300.000 km’de olması problem teşkil etmez.

    Opel Corsa 2007-2008 Yılları

    Bu modelde ise model yılı aralığını düşük tutmamızın sebebi, halefinin bir adım önüne geçen makyajlı kasa. Opel markası Corsa modeli için 2007 yılında yepyeni bir tasarım yaptı. Bu tasarım daha çok şehir içi kullanıma yönelik, kompakt bir araç yarattı. Araçta 1.3 dizel ve 1.2 benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Küçük bir araç gibi görünmesine rağmen, iç hacmi oldukça geniş ve bagajında 2 adet büyük boy valiz taşınabilir. Bu aracın dizel seçeneğini seçmek aslında kasada kullanılan sac kalınlığının diğer Alman tanklarına yakın olması sebebiyle ağırlık yaratmasından, daha avantajlı olacaktır. 1.2 benzinli motorun araç yüklü haldeyken bu kasayı kaldırabilmekte zorlanmasından dolayı yakıt tüketimi artıyor. Aracın iç donanımsal özellikleri, günümüz modellerini aratmayacak şekilde. CD çalar, gündüz farı, elektrikli cam ve aynalar, sis farları hatta sunroof olan modelleri bile ikinci el pazarında bulmak mümkün.

    Renault Symbol 2009-2012 Yılları

    Eğer beni hiç üzmesin, ne yakıtta ne parçada cebime dokunmasın ve ayağımı yerden kessin diyorsanız, yıllardır ülkemizde fabrikası bulunan ve üretim yapan RENAULT markasının SYMBOL modeli tam size göre. Clio ismi ile 2008’e kadar çıkarılan model yerini SYMBOL’e bıraktı ve alt segment aile araçları kategorisinde satış rakamları bazında ilk sırada yerini aldı. Aracın 1.2 benzinli ve 1.5 dCi yani dizel modelleri mevcut. Yine benzinde fiyat problemi ve dizel motorlarda tork desteği ile benzinli motor performansı alınabilmesi mümkün olması nedeni ile 1.5 dCi modelini tercih etmek akıllıca olacak. Araçta bluetooth ile telefon bağlantısına kadar tüm imkanlar düşünülmüş. Cebe dokunmayacak araç arıyorsanız, SYMBOL arıyorsunuz demektir.

     

    0 0 oylar
    Makale Değeri
    ETİKETLER:
    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
    Abone ol
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Yorumlarınız bizim için değerli, lütfen yorum bırakın...x