Cep telefonu Led Tv Otel Tavsiye 2023

    1000 TL Altı Telefonlar 2017

    1000 TL Altı Telefonlar 2017
     

    Uygun fiyat ve performans araştırmamıza göre, 1000 TL Altı Telefonlar 2017 yılında da araştırmamıza konu oldu.  Sizde araştırmamızı inceleyerek, kendinize uygun bir telefon bulabilirsiniz.

    1000 TL ve altındaki akıllı telefon modelleri 2017

     

    Türk Telekom TT175

    Kısa süre önce tanıttığı akıllı telefonu TT175 ile dikkatleri üzerinde toplayan Türk Telekom, performans ve fiyat açısından 1000 TL altında telefon arayan herkesin takdirini kazandı. Tüm özellikleri ile değerlendirdiğimiz telefonu, fiyat ve performans açısından kıyasladığımızda olumlu bulgular edindik.

    Şık bir görüntüye sahip olan cihaz, çelik kasa olarak piyasaya sürülmüş. Altın, gri ve gümüş renk seçeneklerine sahip telefon, avuç içinden kaymayan ve ele tam oturan yapıya sahip.  Sağ tarafına baktığımız zaman, metalden yapılmış  ses ve güç düğmelerini görebiliyoruz. Solunda ise microSD kart ve SIM kartın aynı yerde bulunduğu bir çekmece yer almakta. Üstte kulaklık girişi, altta ise USB portu yer alıyor.

    Arka kısıma baktığımızda ise, hoparlör ve onun altında parmak izi okuyucusu olduğunu görüyoruz. 5.5 inçlik FULL HD çözünürlüğe sahip cihazın genel görüntüsünün, olumlu bulduğumuzu söyleyebilirim. Yine dokunmatik performansına baktığımızda ise, herhangi bir sorunla karşılaşmadığımı söyleyebilirim.

    Mali-T720 grafik işlemcisi, 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama kapasitesi ve 1.3 GHz’lik 8 çekirdek MT6753 yongaseti ise, cihazın diğer teknik özellikleri arasında yer alıyor. Hızlı arayüzü, tüm sosyal medya platformlarında akıcı bir kullanım kolaylığı sunuyor. Birkaç uygulamayı arka planda açık tutarak denediğimizde ise, ekranda kullanılan uygulama da herhangi bir kasma yaşanmadı.   Akıllı aramaları açmak için, ekranı aşağı doğru kaydırmak yeterli oluyor. Cihazın ön kamerasına baktığımızda ise 5 MP, arka kamerasının ise 13 MP olduğunu görüyoruz. 4.5 GB ile uyumlu olan telefonda, 3000 mAh pil bulunuyor. Normal bir kullanımla bu pili, bir gün boyunca rahatlıkla kullanmanız mümkün. Cihazı tamamen şarj edebilmek için ise, orijinal şarj aleti ile yaklaşık 1 saat 15 dakika şarja takmak yeterli oluyor.  Cihazın fiyatı yaklaşık olarak 850 TL civarında olup, internet üzerinden daha ucuza bulmanızda mümkün.

    Sony Xperia M4 Aqua

    Bilindik Sony tasarımı ile tasarlanmış olan Xperia M4 Aqua, plasik kasaya sahip. Su ve toza karşı dayanıklı olan cihaz, IP65/IP68 sertifikasına sahip. Diğer serilerin aksine Xperia M4 Aqua’da, USB portonun açık olduğunu görebiliyoruz. Cihazın sağında ses, güç ve fotoğraf çekmek için kısa yol tuşu bulunuyor. SIM kart girişi ise, cihazın sağında yer alıyor. Altta hoparlörün yer aldığı cihazın, her telefonda olduğu gibi kulaklık çıkışı üstte yer alıyor. LED flaş bulunan arka kamera ise, 13 MP.

    Kalın çerçeveler, tasarım açısından bir dezavantaj oluşturmuş. Sony bu çerçeve takıntısıyla, cihazlarının tasarımını biraz bozuyor. Çerçeve kısmını biraz daha ince tutsa, ekran hem daha kullanışlı olacak, hem de tasarım biraz daha güzelleşecek. Ön tarafta sensörün yanında yer alan LED ışık, cihaz şarj olduğunda veya bildirim geldiğinde yanarak kullanıcıyı uyarıyor.

    1280×720 ekran çözünürlüğü bulunan Xperia M4 Aqua’da, IPS LCD panel kullanıldığını görüyoruz. Yazılımını incelediğimizde ise, bu konuda kendi segmetinde yer alan telefonlara nazaran biraz daha başarıyı yakalamış gözüküyor. Exmor RS sensörlü 13 MP ana kamerası, anılarınızı fotoğraflamak için fazlasıyla işe yarayacaktır. 8 GB depolama alanı ve 2 GB RAM bulunan cihaz, 2400 mAh pil ve 8 çekirdek Snapdragon 615 yonga setine sahip. Fiyatı yaklaşık 900 TL olan Sony Xperia M4 Aqua, performans açısından fiyatına nazaran güzel bir iş çıkardı diyebiliriz.

    Huawei P8 Lite

    1000 TL telefon modelleri 2017 yılında da, satış açısından oldukça önemli bir pazara sahip olacak demiştik. Bu telefonlardan birisi de, Huawei P8 Lite.  5.0 inç ve 720 x 1280 piksel ekrana sahip olan cihaz, 13 MP arka kamerası, 16 GB depolama alanı, 2 GB RAM, 2200 mAh pil ve 4 çekirdekli HiSilicon Kirin 620 yonga seti gibi özelliklere sahip. Cihazın satış fiyatı ise ortalama 850 TL civarında.

    HD IPS LCD ekrana sahip cihaz, grafik işlemcisi olarakta Mali 450 MP4’ü kullanmış. Ön kamerasının ise, 5 MP olduğunu söylememiz gerekiyor. microSD deteğine sahip olan Huawei P8 Lite, 2200 mAh bataryası ile pil konusunda sınıfta kalıyor.

    Her ne kadar iyi bir genel ve kamera performansına sahip olsa da, bataryanın yanı sıra kalın çerçeveleri ve kaba tasarımı ile hoş bir görüntü oluşturamamış durumda. Cihaz 131 gram ağırlığında ve 7.7 kalınlığında. Cihazın genel performansı ve fiyatı kıyaslanacak olursa alınabilir olsa da, pil konusunu çok iyi düşünmeniz gerekiyor.

    Asus Zenfone 6

    6.0 inç ve 720 x 1280 piksel ekrana sahip olan Zenfone 6, 16 GB dahili ve 32 GB artırılabilir depolama alanına sahip. 2 GB RAM, 3300 mAh pil, çift çekirdekli 2.0 GHz Intel Atom Z2580 yonga seti gibi özellikler ise, cihazın diğer teknik özellikleri arasında yer alıyor. Cihazın ortalama satış fiyatı ise, 900 TL civarında bulunuyor.

    Cihazın 6 inçlik ekran büyüklüğüne sahip olması, tek elle kullanımı biraz zorlaştırıyor. Ancak büyük ekran cihazları tercih edenler için, ideal bir kullanım sunabilir. 3300 mAh batarya, cihazın pil ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak konumda bulunuyor. Ancak pil sabit olup, çıkarılamıyor.

    Fotoğraf çekimi yaparken, cihaz sizlere çekimden birkaç saniye önce ve sonrası için birkaç çekim önerileri gösteriyor. Böylelikle, en iyi kareyi yakalama fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Fiyat ve performans bakımından, tavsiye edebileceğimiz telefonlar arasında yer alıyor.

    Samsung Galaxy E5

    1000-tl-ve-altindaki-akilli-telefon-modelleri-2017

    Samsung’un kalitesinden ödün vermeden hazırlanmış, kendi seğmetinde tasarımsal açıdan  tavsiye edebileceğimiz akıllı telefonlar arasında yer alan Samsung Galaxy E5’i,  tasarım açısından oldukça göz doldurucu bulduğumuzu söyleyebilirim. Ancak cihazın genel özellikleri ve performansının, Samsung kalitesine yakışmadığını söyleyebilirim. Zira bu fiyat aralığında, çok daha özellikli birçok telefon markası piyasa da fazlasıyla bulunuyor.  8 MP kameraya sahip olan cihazın en kötü yanına değinecek olursak, 2400 mAh pil olduğunu söyleyebiliriz. 5.0 inç ve 720 x 1280 piksel ekrana sahip olan Galaxy E5, 16 GB depolama alanı, 1.5 GB RAM ve Dört çekirdekli 1.2 GHz işlemcisi ile, teknik özellikler açısından vasatı geçemedi diyebilirim. Cihazın ülkemizdeki ortalama satış fiyatı ise, 850 TL civarındadır.

    1000 TL altındaki telefonlar 2017 başlığı altında, birkaç telefon modellerini daha ana özellikleri, fiyatı ve performansı açasından birkaç cümleyle daha değerlendirerek incelememizi bitirmek istiyorum.

    HTC Desire 820G+

    1000-tl-ve-altindaki-akilli-telefon-modelleri-2017

    1000-tl-ve-altindaki-akilli-telefon-modelleri-2017

    Cihazın öne çıkan özelliklerine baktığımızda, tasarım açısından güzel bir görüntüye sahip olsa da, vasatı aşamıyor. Zira 16 GB depolama alanı yeterli sayılabilecek olsa da, 1 GB zayıf bir RAM, 2600 mAh normal bir pil, cihazda gördüğümüz en olumsuz özellikler diyebilirim. Cihaz bunların dışında; 5.5 inç ve 720 x 1280 MP ekran, 13 MP kamera ve 8 çekirdekli MediaTek MT6592 işlemciye sahip.

    Fiyat ve performans açısından, çok kötü olmasa da çok iyi olduğunu söylemekte pek mümkün değil. Bu fiyatlara daha iyi özelliklerde telefon bulma olanağı her zaman için bulunmaktadır.

    LG G4 Beat

    5.2 inç ve 1080 x 1920 piksel ekran, 13 MP arka kamera, 8 GB depolama alanı ve 1.5 GB RAM, 2300 mAh pil ve 8 çekirdekli Snapdragon 615 yonga seti, cihazın başlıca öne çıkan teknik özellikleri arasında yer alıyor. Tasarım açısından güzel bir telefon olan G4 Beat, fiyat ve performans açısından çok iyi olmasa da, değerlendirilebilir 1000 TL altı akıllı telefonlar arasında yer alıyor.

    0 0 oylar
    Makale Değeri
    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
    Abone ol
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Yorumlarınız bizim için değerli, lütfen yorum bırakın...x