Cep telefonu Led Tv Otel Tavsiye 2023

    Diş Sağlığımızı Koruyan Doğal Diş Macunu Tavsiyeleri

    Diş Sağlığımızı Koruyan Doğal Diş Macunu Tavsiyeleri
     

    Ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Diş sağlığımızı korumak ve dişlerimize iyi bakmak için her gün dişlerimizi diş doktorunun önerdiği yöntem ile günde 3 sefer olmak üzere fırçalamamız lazımdır. Dişlerimizi fırçalarken kaliteli ve kıl yapısı dişlerimizi uygun bir diş fırçası tercih etmeliyiz. Fakat şu faktörü de göz önünde bulundurmamız elzemdir. Diş fırçası seçimi kadar diş macunu seçimi de bir o kadar önemlidir.

    Doğal Diş Macunu Tavsiyeleri

    Bilindiği üzere genel olarak tüm kozmetik ürünlerinde ağır kimyasallar kullanılıyor. Bu kimyasallar da deri altından vücudumuza girip kana karışıyor ve çeşitli hastalıklara sebebiyet verebiliyor. İçeriğini bilmediğimiz sayısız kişisel bakım ürünü sayesinde vücudumuz hasta olabiliyor veyahut alerjik tepkime verebiliyor. Piyasada bir sürü diş macunu markasından haberdar olmaktayız. Bu diş macunlarının içeriği konusunda tam bir bilgi sahibi değiliz. Diş macunu paketi üzerinde yazan çeşitli bilgiler bir şekilde sağlığımızı tehdit ediyor olabilir.

    Diş macunlarında içeriğinde yer alan kimyasallar konusunda açıklama yapacak olursa en başta sls gelmektedir. Bunun yanı sıra ticlosan, paraben, sakkarin, formaldehid, fluorid sodyum laurly sülfat ve buna benzer birçok kimyevi madde diş macunlarının yapısını oluşturuyor. Peki, her gün bu maddelerin ağız içine temas ettiğini düşünürsek sağlık açısından yanlış yolda olduğumuzu söyleyebilir miyiz? Bu sorunun cevabı kesinlikle evet olacaktır. Örnek olarak dişimizi fırçaladığımız vakit dişlerimizin eskisinden daha kaygan olduğunu hissederiz. Dişlerimize bu kayganlık veren maddenin ismi sls maddesidir. Diş macununun ötesinde sabun, şampuan, parfüm, deodorant ve buna örnek teşkil eden birçok kişisel güzellik ürününde sls maddesi çokça bulunmaktadır.

    Özellikle çocuklarımızın diş sağlığının ne denli olduğunu söylememize gerek yoktur. Çocuklarımızın yeni çıkan süt dişlerini korumak için ekstra bakım ve özen göstermek gerekmektedir. Çocukların diş sağlığını olumsuz yönde etkileyen katkılı diş macunlarını kesinlikle tercih etmemeliyiz. Ebeveynler olarak çocuklarımıza ağız ve diş sağlığı konusunda yol gösterici olmalıyız. Bu yüzden Sağlık Bakanlığının diş sağlığı açısından başlattığı kampanyalara uymakta fayda görmekteyiz. Okullarda da başlatılan flüorür vernik diş uygulamasını kendi diş doktorumuza danışarak yaptırabiliriz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından bütün okullara gönderilen diş macunu ve diş fırçası kutusunda yer alan diş macunlarının içeriği örnek alarak aynı özellikte diş macunu almaya özen göstermeliyiz.

    Doğal diş macunu arayanlara örnek teşkil etmesi açısından içeriğinde tamamen doğal maddeler bulunan diş macunu tavsiyelerini sizler için derledik:

    Doğal Diş Macunları

    1)Naturalive Doğal Diş Macunu

    Naturalive doğal diş macunu içerisinde misvak, çay ağacı özü ve popülist etken maddeler olarak kullanılmıştır. Naturalive ağız ve diş sağlığını önemli ölçüde koruyarak çürükleri önlemede yardımcı olur. Diğer maddeleri sıralayacak olursak saf su, kalsiyum minerali, meyve karbonhidratı, bitkisel gliserin, nane aroması maddeleri sayılabilir.

    2)Eyüp Sabri Tuncer Misvak Özlü Diş Macunu

    Eyüp Sabri Tuncer firmasının kendi üretimi olan yerli üretim bir diş macunudur. İçeriğinde kesinlikle sls, paraben ve buna benzer kimyasallar bulunmamaktadır. İçeriğinde diş sağlığını koruyan eski zamanlarda beri dişe sayısız faydaları olduğu bilinen misvak ağacı özü bulunmaktadır. Doğal olması nedeniyle tercih edilen diş macunları arasındadır.

    3)Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu Kekik Özlü Diş Macunu

    Prof. İbrahim Saraçoğlunu tanımayan yoktur. Kendisi alternatif tıp konusunda üstün bilgi sahibi bir kimyagerdir. Hocanın tamamen kendi ürettiği bu doğal diş macunu sls, paraben, formaldehit, triclosan, florür boya ve tatlandırıcı kesinlikle içermez. İçeriğinde kekik özü mevcuttur.

    4)Jack N Jill Yaban Mersini Özlü Doğal Diş Macunu

    Jack N Jill doğal diş macunu özünde sls maddesi ve yapay suni tatlandırıcılar içermediğinden kesinlikle aşırı derecede köpürmez ve yutulduğunda zarar vermez. Jack N Jill marka diş macununun muhteviyatında organik aynı safa çiçeği özü, organik yaban mersini aroması vardır üstelik bebek biberonlarında da sıkça kullanılan BPA kesinlikle içerisinde yoktur.

    5) Pure Beginnings Vanilya ve Nane Özlü Diş Macunu

    Pure Beginnings vanilya ve nane özlü diş macunu yüzde yüz orijinal sertifikalı bir diş macunudur.3 yaş ve üzeri çocukların kullanımına uygundur. Çocuklara diş fırçalamayı sevdirecek vanilya ve nane özleri bulunmaktadır.

    6)Organicadent Organik Diş Macunu

    Organicadent Organik diş macunu misvak, propolis, bioaktif zeytin özü ve çay ağacı özleri içerir. Helal sertifikalı ve yüzde yüz doğal bir diş macunudur. Florür ve yapay katkı maddeleri yoktur.

    7) Dentinox Nenedent Doğal Diş Macunu

    Bu diş macunu 0-2 yaş arası bebekler için üretilmiş tamamen doğal diş macunudur. Süt dişlerini yumuşak bir şekilde temizlemeye yarar. İçeriğinde bulunan doğal silis jeli bebeğin diş etlerine bakım yaparak doğal bir koruma sağlar. Bebeklerin sağlığını olumsuz yönde etkileyecek kesinlikle herhangi bir kimyasal madde içerisinde yoktur. Bebeğe macunu sevdirecek hafif elma ve muz aromaları mevcuttur.

    8)Logona Günlük Bakım Naneli Diş Macunu

    Logona diş macunu mineral temizleme tanecikleri sayesinde dişte var olan kalıntıları diş minesine zarar vermeden hassas bir şekilde temizler. İçeriğinde bulunan organik papatya özü diş eti iltihaplanmalarını giderir. Nane aroması ağıza ferahlık vererek ağız içinde hoş koku bırakır.

    0 0 oylar
    Makale Değeri
    BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
    Abone ol
    Bildir
    guest

    0 Yorum
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Yorumlarınız bizim için değerli, lütfen yorum bırakın...x